Coaching: samen jouw Weg van de Minste Weerstand vinden

Hoe werkt Dreams Matter Coaching?

Eén van de manieren waarop ik je kan ondersteunen om jouw Weg van de Minste Weerstand te vinden is coaching.

“Coaching is de vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen, uitgaande van gezonde mensen en een geloof in de veranderings­mogelijkheden die liggen besloten in de blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag.” (Wikipedia).

Soms lukt het je niet om de verandering die je wilt te realiseren. Je loopt ergens tegen een blokkade aan. Veel coaches helpen je dan om die blokkade te onderzoeken en op te ruimen. Dat kost veel energie. Maar je kunt de blokkade ook gewoon in tact laten en een weg er omheen zoeken: de Weg van de Minste Weerstand.

Bij de coaching die ik aanbied maak ik gebruik van jouw comfortzone (links in de figuur hieronder) en jouw hart, hoofd en handen (rechts). Dit zijn de aangrijpingspunten voor de coachingssessies. Het resultaat van coaching is dat je flowgebied (midden) groter wordt:

 • Als je in je comfortzone bent ervaar je geen blokkades. Dan loopt alles wat je wilt doen gewoon, omdat je beheersingsniveau past bij de complexiteit van een taak. Het doel van coaching is daarom het vergroten van je comfortzone. Het gebied waarin je moeiteloos werkt. In coachingssessies oefenen we in het gebied net buiten jouw comfortzone. Het oranje gebied, waar je je misschien net niet comfortabel voelt maar je wel heel snel leert.
 • Ook door te werken met zowel je gevoel, gedachten en de acties (“hart, hoofd en handen“) die daaruit voortkomen kun je snel je comfortzone vergroten. Vaak voel je wel wat er mis is en wat dus de weg om die blokkade heen is, maar zijn vooral je gedachten daarbij blokkerend. Door verschillende oefeningen kun je die blokkerende gedachten achterhalen en ombuigen tot versterkende gedachten. Zo wordt het je duidelijker wat je voelt, wat je denkt en wat je daardoor doet.
 • Het gevolg daarvan is dat het groene deel van je comfortzone zich uitbreidt, zodat je ook buiten de coachingssessies steeds complexere taken beter gaat beheersen. Ook raken je gevoel, gedachten en acties beter op elkaar afgestemd, waardoor je moeitelozer gaat werken en minder energie verliest. Daardoor wordt het steeds gemakkelijker om in het dagelijkse leven in flow te blijven.

Op deze manier heb ik al een aantal van mijn eigen dromen gerealiseerd en blijf ik dat doen. Want dromen blijven komen en veranderen met de tijd.

Een loods naar open zee

En zo kan ik ook jou ondersteunen. Als een loods op een schip kom ik een tijdje bij je aan boord. Ik loods je om de ondieptes heen en zodra je de open zee hebt bereikt, vaar je zelf weer verder. Ik kan je traditioneel coachen, via gesprekken, maar ook op afstand via Skype, telefoon, e-mail of WhatsApp. Op vooraf afgesproken of precies op het moment dat jij er behoefte aan hebt.

Als je meer wilt weten over hoe ik mijn dromen nu precies realiseer of als je ondersteuning zoekt bij het werken aan één of meer onderdelen van de Weg van de Minste Weerstand stuur me dan een reactie of maak een telefonische of face-2-face afspraak met met via mijn online agenda. Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden.

Werk met mij als Personal Coach

De kosten van Dreams Matter Personal Coaching bedragen € 50,= per uur, exclusief reiskosten maar inclusief een coachingsboek en een uitgebreide analyse na elk gesprek. Op de rekening die je krijgt hoeven niet persé alleen maar euro’s te staan. Afrekenen met een andere vorm van waardering is ook mogelijk. Zie daarvoor mijn verlanglijstje.

Vertel me je Droom

Dan vertel ik je hoe ik je als coach kan ondersteunen
om die Droom te realiseren via de Weg van de Minste Weerstand.


  Ja, ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn gegevens.

  Ik gebruik jouw gegevens alleen om je de gevraagde informatie toe te sturen. Voor meer informatie, zie mijn privacy verklaring.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Coaching

  Als het je energie kost, doe het dan anders

  “Coaching is de vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen, uitgaande van gezonde mensen en een geloof in de veranderings­mogelijkheden die liggen besloten in de blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag.” (Wikipedia)

  Soms loop je bij die verandering ergens tegen een blokkade aan. Veel coaches helpen je dan om die blokkade te onderzoeken en op te ruimen. Dat kost veel energie. Mijn aanpak is anders. Ik laat de blokkade gewoon intact en loods je er omheen. Door effectiever of efficiënter te werken of door je netwerken te gebruiken.

  Dat is de Weg van de Minste Weerstand. Het levert minder stress op en daardoor krijg je energie. Energie om weer verder te gaan.

  Een loods naar open zee

  LoodsenZoals een loods op een schip kom ik een tijdje bij je aan boord. Ik loods je om de ondieptes heen en zodra je de open zee hebt bereikt, vaar je zelf weer verder. Ik kan je traditioneel coachen, via gesprekken, maar ook op afstand via Skype, telefoon, e-mail of WhatsApp. Op vooraf afgesproken of precies op het moment dat jij er behoefte aan hebt.

  Coachingsgesprekken

  Coachingsgesprekken voer ik face-2-face op een locatie van jouw keuze of online via Skype of de telefoon. Voor face-2-face gesprekken kom ik dus naar jou toe, of naar de plek die jij kiest. Dat kan bij jou thuis zijn, maar ook in een openbare gelegenheid. Of misschien houd je van de natuur en spreken af onder een statige eikenboom, zoals de oude Grieken dat deden. Het voordeel van een gesprek is de directe interactie. Dat geldt ook voor contact via Skype of de telefoon.

  Bij gesprekken bedenken we vooraf samen wat het onderwerp van het gesprek zal zijn. Tijdens het gesprek stel ik je allerlei vragen om je te laten nadenken over dat onderwerp en ik laat je ook oefeningetjes doen waardoor je je bewust wordt van het gevoel dat je erbij hebt. Ik leg alles vast in een coachingsboek, waarin ik ook de analyse van het gesprek beschrijf. Dat krijg je dan enkele dagen na het gesprek toegestuurd. In het coachingsboek staat dan ook een voorbereidingsopdracht voor het volgende gesprek.

  E-mail coaching

  Uit onderzoek naar ervaringen is gebleken dat e-mail coaching even goed werkt als traditionele coachingsgesprekken. Op afstand heeft daarbij een aantal praktische voordelen. Er is bijvoorbeeld geen reistijd en de interactie wordt direct vastgelegd, zodat je nog eens wat terug kunt lezen.

  E-mail coaching is meer gericht op doen dan op bespreken. Bij e-mail coaching werk je zelfstandig aan opdrachten. Die opdrachten zet ik in een coachingsboek waarin jij de uitwerking en resultaten van een opdracht weergeeft. Die uitwerking analyseer ik, waarna ik het coachingsboek weer naar jou toestuur. Ook staat de nieuwe opdracht dan in het coachingsboek.

  Via WhatsApp

  Voor hulp precies op het moment dat jij het nodig hebt gebruik ik WhatsApp. Vaak is een kort WahtsApp gesprek met de mogelijkheid direct je hart te luchten op het juiste moment genoeg om je snel om een acute blokkade heen te loodsen. Soms is er op dat moment maar heel klein zetje aan het stuurwiel nodig om te voorkomen dat je in ondiep water terecht komt. Daarom kun je, binnen redelijke grenzen, via WhatsApp op elk moment een beroep op me doen. Als je een acute blokkade tegenkomt stuur je me een appje. In een kort WhatsApp gesprek loods ik je er dan real time omheen.

  Voorwaarden

  • VoorwaardenJij regelt een locatie, de koffie en wat lekkers. Ik kom naar de plek die jij kiest, of we spreken elkaar online.
  • Een face-2-face of online coachingsgesprek duurt zo lang als jij op dat moment nodig vindt en wordt per uur berekend.
  • Bij e-mail coaching stuur jij me zoveel mails als je wilt. Ik stuur je regelmatig, met een vooraf afgesproken tussenpoos, een mail terug met een analyse van jouw mails en opdrachten en oefeningen voor de komende periode. De prijs wordt berekend per mail die ik je stuur.
  • Een WhatsApp gesprek duurt kort en wordt per gesprek berekend.

  Prijzen

  • 3d people - man, person with euro icon.Gesprekken: € 50,= per uur, exclusief reiskosten maar inclusief een coachingsboek en een uitgebreide analyse na elk gesprek.
  • E-mail coaching: € 25,= per mail die ik je stuur, inclusief een coachingsboek en analyses.
  • Via WhatsApp: € 10,= per kort gesprek.

  Wil je meer weten over Coaching, boek dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in mijn online agenda.
  Het kan een face-to-face afspraak zijn, maar ook een telefoon- of online gesprek.