Blogs over Slimmer werken

How to open a padlock easy

Voor veel mensen is de vakantie al begonnen. Voor mij nog niet, want dit jaar gaan wij net als vorig jaar wat later weg. Mocht je net als ik nog bezig zijn met je vakantievoorbereiding en denken dat een goed hangslot je koffer of andere bezittingen kan beveiligen: think again! ...

Lees meer

Stijve harkjes

Ooit, toen ik nog projectplannen schreef, schreef ik in een projectplan dat bepaalde taken in de lijn belegd zullen worden, terwijl ik bedoelde dat ze in de staf belegd zullen worden. Een vergissing die tot wat onduidelijkheid leidde bij mijn teamleider. Ik vond het ook een opmerkelijke vergissing, want ik wist echt wel het verschil tussen de lijn en de staf. Waarom vergiste ik me dan toch? Ik denk dat ik onbewust het organisatieonderdeel en de ...

Lees meer

Creativiteit

Creativiteit komt voort uit de rechter hersenhelft. De meeste mensen gebruiken echter vooral hun linker hersenhelft, waarmee analyse en patroonherkenning plaatsvindt. Vooral patroonherkenning is daarbij letterlijk van levensbelang. Patroonherkenning is nodig om direct te kunnen oordelen, 98% van de hersenactiviteit is daarom gericht op patroonherkenning. Creativiteit is juist gericht op het doorbreken van patronen en het uitstellen van een oordeel. Daarvoor hebben we dus nog 2% van onze hersenen over. Om creatief te zijn moeten de ...

Lees meer

Een werkweek van 4 uur?

In vier stappen naar een werkweek van vier uur. Het boek “Een werkweek van 4 uur” van Timothy Ferriss is overbekend. Google geeft 113.000 hits en op de Engelse titel komen daar nog eens 443.000 resultaten bij. Het stond al een hele tijd op mijn leeslijst en vorige week heb ik het gelezen. Timothy beschrijft hoe je in vier stappen kunt komen tot een werkweek van maar 4 uurtjes: Definiëren, Elimineren, Automatiseren en Liberation. Daarvoor kon ...

Lees meer

In een uur klaar voor de AVG

Ben jij al AVG-ready? Nog een paar dagen en dan wordt de AGV van kracht. De Algemene verordening gegevensbescherming. Je kunt er niet omheen. Via radiospotjes en andere media word je als consument geïnformeerd dat privacy iedereen aangaat en welke nieuwe rechten je vanaf 25 mei hebt. Als actieve internetgebruiker krijg je de laatste weken steeds de vraag om de nieuwe privacy verklaring van sites waarop je ooit eens je e-mail adres hebt achtergelaten te accepteren. En ...

Lees meer