Dreams Matter

Wil jij ook een droombaan of droom je ervan om voor jezelf beginnen? Dan weet je dat dromen belangrijk zijn. Maar het realiseren van je dromen kost vaak veel tijd of energie. Het kan ook sneller en gemakkelijker, als je het anders aanpakt. Die aanpak noem ik de Weg van de Minste Weerstand.

Als het realiseren van je dromen je energie kost, dan kun je beter kiezen voor een andere aanpak! Een aanpak die meer energie oplevert dan kost: de Weg van de Minste Weerstand. Die weg bestaat uit vier onderdelen:

  • Je Droom
  • Het Effect dat die droom op je zal hebben
  • Een Efficiënte aanpak om die effecten te realiseren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van je Netwerk.
  • Tijd om van het proces en de effecten te genieten

Het gaat steeds om de combinatie van de vier onderdelen. Om te ontdekken welk effect je wilt bereiken, moet je droom helder zijn.  Om je droom te verhelderen heb je tijd nodig. Die tijd kun je bijvoorbeeld vrij maken door effectiever te gaan werken. Als je eenmaal weet wat je wilt bereiken, is je netwerk vaak een gemakkelijke manier om dat te realiseren. Maar ook voor netwerken heb je weer tijd nodig… enzovoort

Je droom realiseren kan uitdagend zijn, maar mag je nooit energie kosten. Het moet je juist energie opleveren. Als het dat niet doet, doe je iets niet goed en kun je het beter anders doen.
Omdat water de Weg van de Minste Weerstand volgt, kunnen we er energie aan ontlenen om watermolens of electriciteitscentrales op te laten draaien. Op dezelfde manier kun jij aan de Weg van de Minste Weerstand de energie ontlenen die je nodig hebt om je droom te realiseren.

Als je merkt dat je huidige aanpak je meer energie kost dan oplevert, maakt het niet uit hoe je het anders doet. Je herkent snel genoeg of je op de goede weg bent. Dan levert het realiseren van je droom je energie op. Kost je nieuwe aanpak je ook energie? Doe het dan weer anders!

Je kunt bijvoorbeeld:

  • Bedenken wat voor effect het realiseren van je droom op jou en je omgeving zal hebben.
  • Proberen om die effecten op een andere manier te realiseren, een manier die je energie oplevert.
  • Je netwerk vragen hoe zij de effecten die jij wilt gerealiseerd hebben.
  • Door efficiënter te werken tijd overhouden om die effecten te realiseren.

Soms is er een flinke dosis creativiteit nodig om een andere aanpak te vinden, die je wel energie oplevert. Gelukkig ben ik heel goed in het bedenken van een creatieve, nieuwe aanpak. Ik help je dan ook graag bij het vinden van jouw persoonlijke Weg van de Minste Weerstand.

Wil je meer weten over hoe ik jou kan begeleiden op de Weg van de Minste Weerstand, neem dan contact met met op via het contactformulier.