VIJF DOELEN OM VOOR TE LEVEN

Big Five for Life
Big Five

Stel je eens voor dat er aan het eind van je leven een museum voor je wordt opgericht. Is dat dan een interessant museum, dat veel publiek trekt? Of is er in elke zaal ongeveer hetzelfde te zien?

Om het interessant te maken, kun je voor jezelf een “Big Five for Life” kiezen. Vijf dingen die je gedaan wilt hebben of wilt nastreven. Door daar bewust aan te werken geef je je leven richting en zul je aan het eind niet verzuchten “had ik maar…”.

Vraag niet “hoe” maar “wie”

Zoek “wie”, niet “hoe”

Als je je Big Five for Life eenmaal gekozen hebt, is de vraag die onmiddelijk volgt “Hoe bereik ik die doelen dan?” Dat is echter de verkeerde vraag!

Vraag je nooit af hoe je iets gaat bereiken. “Hoe” impliceert namelijk een leerproces, en leren kost energie. Ooit zal je energie op zijn. Dan ben je dus wel gedwongen om het – ten minste tijdelijk – op te geven.

Vraag je liever af wie je kan helpen bij het bereiken van die doelen. Iemand die zo’n doel al bereikt heeft en dus weet hoe het moet.

En hieronder mijn Big Five for Life.

  1. Be a Caring husband and father
  2. Sail the Ocean
  3. Achieve financial independence
  4. Constantly expand my information network
  5. Live on Hawaii for a while

Tja, ik ben nu eenmaal een COACH

Als jij of iemand die je kent mij kan helpen om één of meer van deze levensdoelen te vervullen, laat het me dan a.u.b. weten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.