MEER HANDIGE HULPJES

LifehackingLifehacking is “onconventioneel gebruik van ICT en andere simpele hulpmiddelen die je helpen om te gaan met overvloed aan informatie”. Lifehacking.nl en Lifehacker.com staan vol met dit soort handige hulpjes en ik gebruik ze dagelijks om mijn werk op een slimme manier in te richten of uit te voeren. Het gaat zeker niet alleen om computertoepassingen, zoals je hieronder kunt zien.

Een willekeurige greep uit wat lifehacks die mij het leven dagelijks een stuk eenvoudiger maken:

  • Fouten maken mag, nee moet! Ik richt me eerst op de inhoud en herstel daarna de fouten op een efficiënte manier. Het vragen van feedback in mijn netwerk hoort daar ook bij.
  • Het kortetermijngeheugen kan 7 elementen bevatten, een lijst van 7 elementen kun je daarom in één keer overzien. Veel van wat ik opberg is daarom verdeeld in 7 categoriën, die elk indien nodig weer uit 7 subcategoriën bestaan, enz. Zo kan ik bijna een miljoen dingen overzichtelijk opbergen en dus snel terugvinden. Want de 7e macht van 7 is bijna een miljoen.
  • Vingers werken drie keer sneller dan muizen. Daarom train ik mijn spiergeheugen voor het leren van sneltoetsen in bv. Word, Outlook en Windows. Ook bij het uitvoeren van allerlei andere dagelijkse taken helpt mijn spiergeheugen me.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.