Verhuizen

Ik werk als Blended Learning adviseur  bij het stafbureau Onderwijs & Onderzoek van de Hanzhogeschool Groningen. In onze organisatie zijn we vaak bezig met organisatorische veranderingen. De organisatiestructuur is echter niet het enige dat verandert. Ook krijgen we zo nu en dan nieuwe werkplekken, die passen bij die nieuwe organisatie. Twee van de drie teamleiders zijn het eerst aan de beurt om te verhuizen. Goed voorbeeld doet goed volgen, nietwaar?

Maar om ruimte te maken voor de verhuisbewegingen moesten twee medewerkers er al eerder aan geloven. Ik ben daar één van, onze secretaresse de andere. Vandaag was het zover en er is een opmerkelijk verschil. Ik ben in de afgelopen jaren al veel vaker verhuisd van werkplek, onze secretaresse zit al jaren in dezelfde kamer.

Omdat ik vrijwel alle mijn dingen digitaal heb, was min verhuizing snel gepiept. In een uurtje was ik over. Toch heb ik de gelegenheid aangegrepen om mijn niet digitale zaken nog eens heel kritisch door te kijken. Het resultaat is dat ik de ene plank die in mijn boekenkast nog gevuld was heb gereduceerd tot 1/10 en mijn hangmappenla, die half gevuld was, nu nog maar voor 25% vol zit. Een heerlijk overzichtelijk gevoel 🙂 Morgen is mijn digitale archief aan de beurt. Ik heb er nu al zin in.

En onze secretaresse? Die is nu met veel gezucht en gesteun nog bezig met selecteren, inpakken, een beetje weggooien, weer selecteren, nog wat inpakken, wat anders weer uitpakken. Conclusie: verhuizen, dat zouden meer mensen vaker moeten doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.