Over mij

Wie is Erwin de Beer?

Erwin de Beer, dat ben ik. Ik woon in Haren met mijn vrouw Jacqueline en mijn dochters Evelien en Marjolein. Ik werk als Agile Coach op de Hanzehogeschool Groningen en met Dreams Matter als zelfstandig professional. Eerder was ik docent en later onderwijskundig adviseur.

In 2008 leerde ik hoe je door “andersom netwerken” veel meer resultaat uit je netwerk haalt dan op de traditionele manier.  Via mijn netwerk leerde ik daardoor oa. effectiever te werken, waardoor ik meer tijd kreeg voor mijn loopbaan, om te netwerk en om na te denken over het effect dat ik wil bereiken met mijn leven. Kortom, ik realiseer mijn droom. Hoe ik dat doe heb ik hieronder beschreven.

Als jij ook jouw droom wilt realiseren, kan ik je daarbij ondersteunen. Ik help je dan om de effecten te bereiken waarvan je droomt, om daarbij je netwerk in te zetten én om dat efficiënt te doen. Zodat je ook nog tijd overhoudt om van je droom te genieten! Dat noem ik “De Weg van de Minste Weerstand“.


Mijn droom is… inspireren

Realiseer je droom
Iedereen kan zijn droom realiseren!

Mijn droom is dat duizenden mensen geïnspireerd raken om hùn droom te gaan realiseren, en dat ik een aantal van die mensen daarbij mag ondersteunen.

Die droom heb ik nog niet zo heel lang, want dromen veranderen in de tijd. Wel ben ik er altijd in geslaagd om in mijn loopbaan mijn dromen te realiseren. Iedere keer was de sleutel een heldere droom, die ik aan veel mensen kon doorvertellen.

Ik begon met werken toen ik 25 was, nadat ik in een rustig tempo mijn studie had afgerond. Mijn droom was toen nog niet helder en ik begon met een baan als onderzoeker. Na 2,5 jaar wist ik dat ik het onderwijs in wilde. Ik begon als docent op de Hanzehogeschool Groningen.

Na 3 jaar begon ik te dromen van contractactiviteiten en niet veel later was ik daar coördinator van. Weer later begon onderwijsontwikkeling in mijn dromen een rol te spelen, en werd ik adviseur en projectleider voor de ontwikkeling van nieuwe onderwijsconcepten.

Mijn droom vervolgde met het verlangen om in die onderwijsconcepten ook social media te gaan toepassen en… kort daarna kreeg ik de vraag om de opleiding Facility Management precies daarbij te gaan ondersteunen.

Toen ik de tekst hierboven schreef was ik net voorbij de helft van mijn loopbaan. Dat was een mooi moment om mijn nieuwste droom te realiseren, want de tweede helft is altijd spannender en meestal interessanter dan de eerste helft. Ik wist zeker dàt het me zou gaan lukken (vandaar ook de quote van Paulo Coelho op deze pagina), ik was wel heel benieuwd hoé het me gaat lukken 🙂


De tweede helft

Inmiddels ben ik weer een paar jaar verder en weet ik dus hoe de eerste jaren van de tweede helft verliepen. Op de Hanzehogeschool heb ik het eerste Social Media Lab van Nederland opgezet en daarna werd ik gelijktijdig voor twéé projecten gevraagd. Ik heb genoten hoe beide projectleiders om mij vochten en tot overeenstemming kwamen. Ik ben nu, na afloop van die projecten, Aigle Coach en Startup Coach bij de Hanzehogeschool.

Ik heb ook ontdekt dat ik geen ondernemer ben. Ik ben dol op de inhoudelijke kant van Dreams Matter. Coaching, workshops, lezingen. Daar word ik blij van, daar wil ik helemaal voor gaan. Maar als ondernemer ben je ook marketeer, acquisiteur en administrateur en ik heb ondekt dat ik daar geen zin in heb. Voor Dreams Matter heb ik daarom een belangrijke keuze gemaakt: ik doe het niet als ondernemer. Dreams Matter is dus geen onderneming, maar wel mijn passie.

Ja, de tweede helft is spannender en veel interessanter dan de eerste. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat.