Net Andersom Netwerken


Business netwerken of…

”Mensen hebben contact met elkaar, geven aandacht aan elkaar en helpen elkaar wanneer dat nodig is. Het gaat over je persoonlijke contacten met al die mensen, en dan vooral de informele contacten.” — Rob van Eeden.

Toch hebben veel mensen een aversie tegen netwerken. Dat komt door een andere visie op netwerken: “Business networking […] has to be mutually beneficial […] to work” (http://ezinearticles.com/?How-to-Be-a-Better-Business-Networker). Bij Net andersom Netwerken, of social networking gaat het juist niet om een direct wederzijds voordeel.

Sociaal netwerken

Elkaar helpen gebeurt niet op hetzelfde moment in twee richtingen. Het gaat om contacten met al die mensen en niet het 1-op-1 contact dat ontstaat uit het uitwisselen van visitekaartjes. In deze serie blogposts kun je er meer over lezen.

Bij de workshop Net andersom Netwerken maak je kennis met de gouden netwerkdriehoek “geven – vragen – bedanken” van Rob van Eeden.

Je leert hoe je je netwerk in kaart kunt brengen, wat je hen zou kunnen geven en denkt na over wat je ze kunt vragen.

Je verbetert je netwerkvaardigheid en leert ook (beter) online netwerken. En je leert waarom visitekaartjes onbelangrijk zijn.


Samen organiseren

Bij workshops bepaal jij wie die deelnemers zijn, want ik organiseer zelden of nooit open-inschrijving workshops. Interactie, samenwerken en samen werken aan een individueel resultaat werkt namelijk pas echt goed als je elkaar al wat kent. Jij en ik organiseren een Dreams Matter lezing of workshop dus samen.

Ik geef mijn lezing of workshop bij voorkeur in een informele setting aan een klein publiek. Bijvoorbeeld aan jouw keukentafel of in een kleine zaal. Jij zorgt voor een publiek en regelt de randvoorwaarden:

  • Een keukentafel die groot genoeg is om het gezelschap te herbergen. Een eettafel, bankstel of kleine zaal mag natuurlijk ook 😉
  • Een internetaansluiting (wifi).
  • Een beamer of ander presentatiemiddel.
  • Verspreiding van het werkboek dat ik je digitaal toestuur.
  • En natuurlijk dat de deelnemers de rekening betalen.

En er samen wat aan verdienen

Jij en ik organiseren samen een Dreams Matter lezing of workshop. Het is dus ook de bedoeling dat we er samen wat aan verdienen. Als jij de randvoorwaarden en het publiek regelt en ik de lezing of workshop verzorg verdelen we de verdiensten 1-op-1. Als we andere afspraken maken over wat jij regelt en wat ik doe of als het een workshop wordt voor een groot publiek maak ik graag andere afspraken over die verdeling. Voor een groot publiek heb ik namelijk meer voorbereidingstijd nodig.

De verdiensten die ik hieronder noem zijn richtlijnen voor een kleine groep in een informele setting. In onderling overleg bepalen we de prijs die we werkelijk gaan vragen aan de deelnemers. Met Net Andersom Netwerken

  • als lezing (ca. een half uur) verdienen we samen € 120,=.
  • als workshop (ca. twee uur) verdienen we samen € 600,=.

Werk samen met mij aan een workshop. Klik op de knop en geef aan welke workshop je samen met mij wilt organiseren. Dan neem ik contact met je op om de details verder te bespreken.