DE KRACHT VAN JE NETWERK

Sociaal netwerkIedere volwassen Nederlander kent veel mensen. Met elkaar kennen jouw kennissen nog veel meer mensen. Die tweede cirkel van je netwerk is groot! Het verschil is even groot als jouw boekenkast t.o.v. een grote openbare bibliotheek.

Tussen al die kennissen van jouw kennissen zitten zeker mensen die je kunnen helpen om jouw droom te realiseren. Want de kracht van je netwerk zit in die tweede cirkel.

Maar hoe groot is die tweede cirkel van je netwerk eigenlijk?

80.000 Contacten

BibliotheekHet aantal kennissen van een gemiddelde Nederlander varieert van 250 tot 500, en sommige mensen kennen nog veel meer mensen. Dat is de eerste cirkel van je netwerk. Al die mensen in je eerste cirkel kennen ieder ook weer 250 tot 500 mensen, de tweede cirkel van je netwerk.

Als er geen dubbele contacten in zouden zitten, bestaat die tweede cirkel dus uit ten minste 250 x 250 = 62.500 en misschien wel 500 x 500 = 250.000 mensen. Het aantal dubbele contacten is lastig te schatten, een ruwe benadering is dat de helft dubbelingen zijn. Je tweede cirkel bestaat dus uit 30.000 tot 125.000 kennissen van kennissen. Zelf ga ik uit van een gemiddelde van 80.000.

In de tweede cirkel van je netwerk zitten dus ca. 79.500 mensen meer dan in de eerste cirkel. En ze hebben allemaal kennis die jij kunt gebruiken om jouw droom te realiseren! Het verschil in kennis tussen de eerste en tweede cirkel van je netwerk kun je vergelijken met het verschil tussen jouw boekenkast thuis en de bibliotheek van Alexandrië. Jouw kennissen kunnen je met al die kennis(sen) in contact brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.