ONLINE NETWERKEN

InformatierivierEen netwerk van 80.000 contacten onderhoud je niet zomaar. Gelukkig sta je niet alleen en verzorgt elk lid van het netwerk een deel. Gemiddeld ben je als netwerklid dus verantwoordelijk voor 1/80.000 deel van de informatie. De rest doet de rest.

Vooral via het internet is dat tegenwoordig heel gemakkelijk geworden. Door sociale netwerken online bij elkaar te brengen, ontstaat uit heel veel kleine informatiestroompjes een geweldige informatierivier. De afgelopen jaren is die informatierivier hard gegroeid, en de stroom neemt elke minuut toe. Zowel in snelheid als in volume.

Een digitale informatierivier

Drik van de rivier

Drink van de rivier

Voor veel mensen is die rivier zo immens dat ze heel huiverig zijn voor online netwerken. Ze zijn bang om in de informatie te verdrinken.

De truc is om die informatierivier te zien als een echte rivier. Je weet waar de rivier is, gooit er zo af en toe wat informatie in en haalt er een slokje informatie uit wanneer je dorst hebt.

Probeer niet de hele rivier op te drinken, want dan verdrink je.

Behalve van de rivier drinken kun je soms ook gewoon van het uitzicht genieten. Ik surf regelmatig op internet zonder een ander doel dan genieten van wat ik lees, zie en hoor.

Je professionele netwerk in kaart gebracht

LinkedIn

Hoe groter je netwerk, hoe groter de kans om daarin mensen te vinden die jou kunnen helpen bij het realiseren van je droom. Maar hoe vind je nou precies de juiste mensen?

Met LinkedIn maak je je netwerk eenvoudig inzichtelijk. Je ziet je eerste, tweede én derde netwerkcirkel.

Ook is er een geavanceerde zoekfunctie om precies die contacten te vinden die je zoekt. Via de groepen van LinkedIn kun je vervolgens gemakkelijk met ze in contact komen.

1 reactie op ONLINE NETWERKEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.