Testimonials

Margot Verleg, founder van  TrusttheSource

Bij de ontwikkeling van mijn bedrijf TrusttheSource is Erwin er altijd voor mij geweest. Zijn rol daarin verschilt regelmatig. Het ene moment fungeert hij als personal coach, dan weer als klankbord of als adviseur en vaak een vriend.
Hij vraagt altijd de juiste dingen waardoor ik de energie vind om verder te gaan. Geen ander had dit voor mij kunnen betekenen.

 

Elsbeth Bunschoten

Samen met enkele leden van Creatieve Weg heb ik een workshop mogen volgen van Erwin, waarin het thema eigenlijk de naam van het bedrijf vertegenwoordigd; ‘hoe maak je je dromen waar’ (het eerste dagdeel van de cursus ‘Realiseer je Droom!). Met een concreet stappenplan werkten we samen met Erwin naar een praktische en realistische manier om je dromen waar te maken. De sfeer is gemoedelijk, maar niet minder inhoudelijk en ik had vooraf niet gedacht dat ik er zoveel aan zou hebben. De aangeleerde technieken zijn ook buiten de workshop goed toepasbaar en geven je de motivatie en handvatten om te doen wat je echt wilt bereiken.


Lutske Pultrum

De workshop Realiseer je droom (het eerste dagdeel van de cursus ‘Realiseer je Droom!) van Erwin de Beer was voor alle deelnemers een heel individueel proces waarin onbekende feiten en weetjes verduidelijkt werden.

De verschillende deelnemers kregen inzicht te krijgen van de eigen wensen en inspireerden daarnaast anderen om acties en middelen te bedenken die zij zouden kunnen inzetten. Verrassend: zo, onder supervisie van Erwin, deze verkenningstocht te maken zowel samen als individueel.

.

Jonathan Schaap en Ferrick van Dongen, Creatieve Weg.

De Dreams Matter sessie van Erwin is een zeer interessante- en leerzame sessie waarbij je handvatten krijgt om je droom te realiseren. Daarnaast geeft het de concrete stappen weer om je droom te realiseren. De stappen maakt het over- en inzichtelijk. Om je dromen te kunnen realiseren zijn tijdens de sessie eerst de dromen concreet gemaakt en waar mogelijk SMART gedefinieerd. Na het concreet maken vul je de stappen in die je zelf denkt te moeten nemen om je droom te realiseren. Vervolgens vullen de andere deelnemers jou droom aan met stappen die volgens hen genomen moeten worden. Deze manier van werken geeft je interessante inzicht vanuit verschillende perspectieven. Naar onze mening een zeer sterk onderdeel van de sessie. De stappen worden vervolgens overzichtelijk in een matrix ondergebracht. dit op basis van haalbaarheid en of het eenvoudig en zonder te veel energie te realiseren is of niet. De stappen die eenvoudig haalbaar zijn en zonder te veel energie te realiseren worden zelf uitgevoerd. De stappen die lastiger zijn en meer energie kosten om te behalen worden uitgezet in het netwerk. Wie in jou omgeving kan je daarbij helpen? wie heeft dit eerder gedaan? Wie is bekend met dergelijke vraagstukken? of wie kent iemand die daar meer over zou kunnen weten?  Door de juiste personen uit je netwerk in te zetten kunnen deze stappen gerealiseerd worden. Werken aan je dromen kost tijd, deze tijd moet ergens vandaan komen. Daarom is is efficiënter werken ook onderdeel geweest van deze sessie. Er wordt duidelijk en inzichtelijk gemaakt waar je tijd heen gaat en op wat voor manier dit veel efficiënter ingezet kan worden. De tijd die daarmee wordt gecreëerd kan worden benut om je dromen te realiseren. De sessie heeft ervoor gezorgd dat onze dromen veel dichterbij zijn gekomen en we weten op wat voor manier we deze kunnen realiseren. Van droom tot werkelijkheid, Erwin maakt dat je je dromen waar kunt gaan maken.

Tieneke Verheijen, uitgeefprofessional

De Agile/SCRUM-workshop die ik bij Erwin volgde, had een verrassende opening waardoor iedereen goed loskwam. Je kon merken dat hij goed had nagedacht over het doel en welke werkvormen daarbij passen. Door de open en prettige manier waarop hij de workshop leidde, kwam iedereen aan bod. Ik heb echt erváren hoe effectief en prettig het is om in kleine iteraties naar een doel toe te werken en steeds te evalueren.

 

Grace Jacobus

De reden dat ik persoonlijk het traject heel goed vond en elk ander zou aanraden is het feit dat het net lijkt alsof je het voor je plezier doet. Erwin was ontzettend betrokken bij het geheel en wist het zakelijke perfect te combineren met het persoonlijke. Hij nam de tijd en het maakte niet uit wat, alles was bespreekbaar en Erwin ging er met respect mee om. Mijn wensen, dromen, angsten en beweegredenen kon ik vrij uiten. Ik had persoonlijk het gevoel dat ik er niet meer alleen voor stond. Als ik iets tegenkwam wist ik dat ik dat bij de volgende sessie kon bespreken. Tussentijds mailen was ook mogelijk. Misschien heel in het kort gezegd: Erwin was mijn positieve, maar toch zeer realistische, handlanger.  En dat was voor mij wat ik op dat moment nodig had.


Anne von Gleich

In juni heb ik een workshop gevold bij Erwin. Voor mij waren dromen eerder niet voor niets ‘dromen’, je wil het maar je hebt het niet! Erwin liet mij echter op een andere manier nadenken over mijn droom, en nu zie ik in dat de realisatie ervan een stuk dichter bij is dan ik dacht!

Zijn cursus is prettig: heldere opzet, leuke opdrachten en de interactie met medecursisten is ook prettig. Erwin kent veel goede boeken en artikelen als je meer wilt weten over bepaalde onderwerken. Bedankt voor een top workshop!


Louwrens-Jan Ozinga

Ik heb Erwin ontmoet bij een creatieve sessie van de Creatieve Weg  waaraan ik deelnam in opdracht voor de Hanzehogeschool Groningen. Later werd ik via dezelfde weg uitgenodigd voor een sessie voor Dreams Matter.  Hierdoor mocht ik  de inspirerende workshop van Erwin ‘Realiseer je Droom via de Weg van de Minste Weerstand’ volgen, het eerste dagdeel van de cursus ‘Realiseer je Droom!‘. Hij heeft mij laten ervaren wat mijn wens is en hoe ik die, op een manier die mij energie geeft, in vervulling kan laten gaan. De persoonlijke aanpak en rustige overkomen van Erwin werkt voor mij.


Wil jij, net als zij, je droom realiseren?

Of blijf je liever dromen?

Ik ga het doen!

Ik blijf dromen

Eerst gratis een route plannen