DE WEG VAN DE MINSTE WEERSTAND

Als het je energie kost doe je iets niet goed

Weg van de Minste Weerstand
Water volgt ook de Weg van de Minste Weerstand

Je droom realiseren kan uitdagend zijn, maar mag je nooit energie kosten. Het moet je juist energie opleveren. Als het dat niet doet, doe je iets niet goed en kun je het beter anders doen.

Mijn andere aanpak noem ik de Weg van de Minste Weerstand.

Omdat water de Weg van de Minste Weerstand volgt, kunnen we er energie aan ontlenen om watermolens of electriciteitscentrales op te laten draaien. Op dezelfde manier kun jij aan de Weg van de Minste Weerstand de energie ontlenen die je nodig hebt om je droom te realiseren.

Soms is er een flinke dosis creativiteit nodig om een andere aanpak te vinden, die je wel energie oplevert. Gelukkig ben ik heel goed in het bedenken van een creatieve, nieuwe aanpak. Lukt het je niet zelf, dan kan ik je helpen bij het vinden van jouw persoonlijke Weg van de Minste Weerstand.

Anders… maar hoe dan?

Het maakt niet uit hoe je het anders doet, je herkent snel genoeg of je op de goede weg bent. Dan levert het realiseren van je droom je energie op. Kost je nieuwe aanpak je ook energie? Doe het dan weer anders!

Je kunt bijvoorbeeld bedenken wat voor effect het realiseren van je droom op jou en je omgeving zal hebben. Die effecten kun je vaak ook op een andere manier realiseren, een manier die je energie oplevert. Je kunt je netwerk vragen hoe zij de effecten die jij wilt gerealiseerd hebben, of door efficiënter te werken tijd overhouden om die effecten te realiseren.

De Weg van de Minste Weerstand

Mijn Weg van de Minste Weerstand bestaat uit vier onderdelen:

In de afbeelding zie je hoe die vier onderdelen met elkaar samenhangen.

Als je eenmaal weet welke effecten je wilt realiseren is de meest gestelde vraag “maar HOE realiseer ik dat dan?”. Mijn antwoord daarop is “dat is de verkeerde vraag”. Zoek liever uit WIE zo’n effect al heeft gerealiseerd en vraag aan hem of haar hoe dat ging.

Als je eenmaal gaat netwerken zul je snel merken dat dat tijd kost.

Maar let op! Het is dus niet de bedoeling dat je je droom efficiënt gaat realiseren! Dat zou zonde zijn van de energie die het je oplevert. Het realiseren van je droom is leuk, je mag ervan genieten. Het zou jammer zijn om daar efficiënt mee om te gaan. Gebruik de tijd die je krijgt door slimmer werken juist om extra lang te genieten van het realiseren van je droom en van de energie die jouw passie je geeft!