De Weg van de Minste Weerstand

Energie te kort of te over?

Een leuke baan, in het weekend een druk sociaal leven en daarbij ook nog een huishouden te runnen. Je houdt het allemaal op de rails, maar ’s avonds heb je alleen nog maar energie om voor de TV te hangen.

Een actief leven kost vaak veel energie. Als je het op een wat andere manier aanpakt kunnen al die activiteiten je echter ook energie geven! De Weg van de Minste Weerstand is zo’n andere aanpak. Een aanpak die je geen energie kost, maar juist energie oplevert.

Omdat water de weg van de minste weerstand volgt, kunnen we er energie aan ontlenen om watermolens of elektriciteitscentrales op te laten draaien. Zo kun jij ook energie ontlenen aan de Weg van de Minste Weerstand.

Vier onderdelen

De Weg van de Minste Weerstand bestaat uit vier onderdelen:

 • Je droom, de magneet waar je naartoe getrokken wordt en jou dus in beweging houdt.
 • Het effect dat het realiseren van die droom op je zal hebben.
 • Een efficiënte aanpak om die effecten te realiseren.
 • Tijd om van het proces en de effecten te genieten.

Met deze workshop maak je op een actieve manier kennis met de vier onderdelen. Na afloop kun je die onderdelen op verschillende activiteiten toepassen. Daardoor ga je ervaren dat zaken die je voorheen energie kostten, je nu juist energie opleveren.


Samen organiseren

Bij workshops bepaal jij wie die deelnemers zijn, want ik organiseer zelden of nooit open-inschrijving workshops. Interactie, samenwerken en samen werken aan een individueel resultaat werkt namelijk pas echt goed als je elkaar al wat kent. Jij en ik organiseren een Dreams Matter lezing of workshop dus samen.

Ik geef mijn lezing of workshop bij voorkeur in een informele setting aan een klein publiek. Bijvoorbeeld aan jouw keukentafel of in een kleine zaal. Jij zorgt voor een publiek en regelt de randvoorwaarden:

 • Een keukentafel die groot genoeg is om het gezelschap te herbergen. Een eettafel, bankstel of kleine zaal mag natuurlijk ook 😉
 • Een internetaansluiting (wifi).
 • Een beamer of ander presentatiemiddel.
 • Verspreiding van het werkboek dat ik je digitaal toestuur.
 • En natuurlijk dat de deelnemers de rekening betalen.

En er samen wat aan verdienen

Jij en ik organiseren samen een Dreams Matter lezing of workshop. Het is dus ook de bedoeling dat we er samen wat aan verdienen. Als jij de randvoorwaarden en het publiek regelt en ik de lezing of workshop verzorg verdelen we de verdiensten 1-op-1. Als we andere afspraken maken over wat jij regelt en wat ik doe of als het een workshop wordt voor een groot publiek maak ik graag andere afspraken over die verdeling. Voor een groot publiek heb ik namelijk meer voorbereidingstijd nodig.

De verdiensten die ik hieronder noem zijn richtlijnen voor een kleine groep in een informele setting. In onderling overleg bepalen we de prijs die we werkelijk gaan vragen aan de deelnemers. Met De Weg van de Minste Weerstand

 • als lezing (ca. een half uur) verdienen we samen € 90,=.
 • als workshop (ca. twee uur) verdienen we samen € 300,=.

Werk samen met mij aan een workshop. Klik op de knop en geef aan welke workshop je samen met mij wilt organiseren. Dan neem ik contact met je op om de details verder te bespreken.